Syahrin mendakwa litar Brno adalah litar yang sepadan dengan gaya perlumbaan.
Syahrin mendakwa litar Brno adalah litar yang sepadan dengan gaya perlumbaan.

Syahrin mendakwa litar Brno adalah litar yang sepadan dengan gaya perlumbaan.

Posted on

Selepas dua minggu, MotoGP memasuki babak kedua. Ia bermula dengan MotoGP Ceko hujung minggu ini. Mengulas mengenai litar itu, Syahrin mendakwa Brno adalah salah satu litar yang sepadan dengan gaya perlumbaan.

“Saya suka track ini dengan tidak banyak stop and go, serta mempunyai flow,” kata Syahrin, yang kini berada di kedudukan ke-16 dengan 22 mata.
“Saya tidak begitu baik pada hardbraking, tapi saya suka pada kelajuan tinggi pada entri bend. Lagu Brno sangat baik untuk saya, ini adalah salah satu trek kegemaran saya. Saya bersedia untuk mencuba sebaik mungkin. ” kata hafizh

Pada masa ini, Hafiz Syahrin juga cuba mengikuti jejak Zarco musim lalu dengan memenangi anugerah “rookie of the years“. Hafiz Syahrin buat sementara menjadi penunggang rookie dengan pangkat tertinggi, iaitu ke-16 dengan 22 mata.

“Sekarang, saya meletakkan sasaran untuk gelaran “rookie of the years“. Pada awal musim, saya tidak meletakkan sebarang harapan dalam carta ini tetapi selepas sembilan pusingan, saya mahukan gelaran “rookie of the years” 2018.

“Ini supaya pada 2019, saya dapat bersiap sedia daripada sudut fizikal dan lebih memahami jentera apatah lagi kami akan menggunakan jentera baharu, KTM.” kata syahrin dipetik dari Speedweek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *