KTM cuba membida Marquez
KTM cuba membida Marquez

KTM cuba membida Marquez

Posted on

KTM cuba membida Marquez

CEO KTM, Stefan Pierer, mendakwa dia bersedia membawa Marc Marquez menyertai pasukannya jika pemandu mahukan cabaran baru dalam kelas utama MotoGP. Pierer mengatakan bahawa kerana dia menganggap bahawa Rider Repsol Honda itu kini tidak mempunyai lawan dalam kelas utama MotoGP.

Penampilan Marquez sepanjang musim ini adalah luar biasa. Terbukti dari 11 perlumbaan, Marquez berjaya mengakhirinya dengan podium sembilan kali. pencapaian positifnya terus berlanjut hingga separuh kedua musim ini.

Rider yang dijuluki The Baby Alien kini berada di kedudukan teratas dengan 201 mata. Marquez mempunyai perbezaan 59 mata dengan pelumba Movistar Yamaha Valentino Rossi yang mengumpulkan 142 mata.

“Marquez adalah Rider yang luar biasa, dia seperti dewa di trek. Sejauh yang anda lihat, dia (Marquez) tidak mempunyai lawan yang sepadan. Jika dia (Marquez) bosan dan mahu cabaran baru, kami membuka pintu untuknya jika dia mahu menyertai KTM. Sudah tentu pada masa ini tidak menjadi keutamaan kami, “kata Pierer seperti yang dikutip oleh Tutto Motori Web.

Sesetengah team memang tertarik oleh Marquez, Ducati sebelum ini juga dilaporkan mendekati rider Sepanyol itu. ada khabar angin, sebelum membawa Lorenzo dari Movistar Yamaha pada 2017, Ducati telah menawarkan Marquez satu slot rider utama.
Walau bagaimanapun, usaha mereka gagal kerana Marc Marquez lebih bertekad untuk terus berlumba dengan Repsol Honda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *