Dani Pedrosa : Zarco memusnahkan segalanya
Dani Pedrosa : Zarco memusnahkan segalanya

Dani Pedrosa : Zarco memusnahkan segalanya

Posted on

Dani Pedrosa : Zarco memusnahkan segalanya

musim 2018 MotoGP kali ini adalah yang paling buruk bagi Dani Pedrosa. Kerana dari 11 perperlumbaan, dia tidak pernah merasakan podium.

Lebih buruk lagi, Dani Pedrosa gagal mencapai garisan penamat dalam tiga perlumbaan, cuma mengumpul 66 mata dan terpaksa menduduki tempat ke-11 dalam kedudukan rider motoGP 2018.

tidak tanpa sebab prestasi Dani Pedrosa buruk tahun ini, Pedrosa mendedahkan alasan dan Dia menunjuk pada hidung pelakunya musim ini.

“Terutamanya kemalangan di Argentina sangat menyakitkan, kerana pada pusingan pertama Zarco membuat saya jatuh dari motosikal,”
“Saya mengalami kecederaan pergelangan tangan, dan harapan besar itu telah musnah,” kata Dani Pedrosa.

Selepas itu Pedrosa masih cuba memulihkan keadaannya, terutama masalah psikologi di mana Dani Pedrosa mengakui kehilangan keyakinan.

Malangnya, di Jerez MotoGP (dua seri berikutnya selepas Argentina), Dani Pedrosa juga mengalami kemalangan yang teruk bersama-sama dengan 2 Rider Ducati.

“Dua kemalangan buruk, maka saya memberitahu diri saya bahawa saya harus lebih berhati-hati,”
“Sudah tentu, anda perlu cuba untuk membina keyakinan anda, tetapi malangnya saya telah kehilangan keyakinan itu, saya tidak boleh memandu bebas lagi,” kata Dani Pedrosa.

Selain soal keyakinan, Dani Pedrosa mengaku telah kehilangan Feeling pada RC213V sejak itu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *